Tudod, hogy mit csinál a HR-es, az account manager, mitől startup egy frissen induló vállalkozás és milyen jövője van a jogi pályának? Vannak-e biztos, “jövőtálló” szakmák és egyáltalán: milyen képzést takarnak a főiskolai, egyetemi szakok? Ismerkedj meg olyan fiatalokkal, akik sikeresek és megtalálták a helyüket, hiszen 100 fiatalból mindössze 7 szerez olyan diplomát, amivel a szakmájában tud elhelyezkedni.

Az Így dolgozunk mi! csapat vezetői a teljes pályaorientációban nyújtanak segítséget és válaszolnak minden kérdésedre intenzív egy hetes táboraikban, illetve azt követően a támogató közösségben. Az egyik alapító, Barta Nikolett egyébként a Kaptár közösségi iroda vezetője is. Párjával Major Zoltánnal saját bőrükön tapasztalták, hogy mennyire nehéz kérdés a pályaválasztás. Sok fiatal követi a szülei álmait, akik szerint egy jó jogi, tanári pálya vagy a közgazdaságtan biztos munkát ad majd öt-tíz év múlva is – mondja Nikolett. A fiatalok többségének pedig fogalma sincs, hogy mi is szeretne lenni. Honnan is tudnák? Hiszen azt sem tudják, hogy pontosan mit takar egy szakma, így nagyon nehéz eldönteni, hogy érdemes-e az ehhez kapcsolódó képzésen éveket eltölteni.

Az így dolgozunk mi! programban eljuthatsz cégekhez és megnézheted, kipróbálhatod, hogy mit csinál egy adatelemző, bevisznek a Prezihez vagy az Ustreamhoz, hogy kérdezhess az alapítóktól és azoktól, akik ott dolgoznak. Egy hétig dolgoztok egy közös projekten: megtanulhatsz weboldalt szerkeszteni vagy az online kommunikáció szakmai részével is megismerkedhetsz. (Elindult az idén nyári projekthétre a jelentkezés, bővebb információkat ezen a linken találsz.)

Szerezz saját tapasztalatot arról, hogy mi érdekel, próbálj ki, nézz meg minél több munkahelyet, hallgass meg történeteket és inspirálódj, hogy aztán felelősen dönthess. A csoportokat a közös nyári hét után sem eresztik szélnek: továbbra is tartják a fiatalokkal a kapcsolatot és segítenek a felelős pályaválasztásban és még tovább. A május 17-i Future Work Festiválon elmondják a fiatalok történeteit, a tanulságokat és beszélnek az idei nyári táborról is. Gyere el, ismerkedj meg velük és kérdezz tőlük személyesen!

További információ és jegyárusítás: https://futureworkfestival.hu/