Óvónőből fejlesztő? Tánctanárból webes? Igen! Ki tudja biztosan, hogy mit fog dolgozni 3-4 év múlva? A diploma megszerzése évekig tart és nem is biztos, hogy mire kijövünk az egyetemről, még mindig azt szeretnénk csinálni. Piacképes tudásra vágysz? Biztos munkahelyre? Van ilyen! A jövő trendje, hogy az egyetemi szakképzésben oktatott szakot 4-18 hónap intenzív oktatással helyettesítve azonnal piacképes tudást szerezhető.

Gyere el a Future Work Festival egyik kísérőprogramjára, a Petend Kft workshopjára és kérdezd meg azokat, akik váltottak. Bölcsészből fejlesztővé vagy programozóvá néhány hónap alatt és azóta válogathatnak az állásokban. Ott lesz Tarcsi Ádám, az ELTE Stratégiai Ügyek Dékáni Biztosa, aki az Informatikai Kart felügyeli és az EIT Digital Budapesti csomópontjában vezeti az Internet of Things (IoT) Open Innovation Labort. Boda József, a Codecool és Fazekas Barbara, a Green Fox Academy vezetői elmondják, hogy mik a tapasztalataik, hogyan működnek ezek a szuperintenzív gyorsképzések és mire elég a végzettség, amit itt szerezhetsz.

A cégek oldaláról pedig Gönye Zoltán az evosoft Hungary Kft.marketingvezetője és Palatinszky Gergő,az EPAM Hungary managere válaszolnak arra, hogy ők hány embert vettek már fel ezekről a képzésekről (sokat) és mik a tapasztalatok, hogyan állták meg az átképzett munkatársak a helyüket az IT világában. Szintén ott lesz a workshopon Mészáros Mariann, az IT Services Hungary HR ügyvezető igazgatója, aki alapvégzettségét tekintve közgazdász és közel 20 éve dolgozik nagyvállalati telekommunikációs, illetve IT területen. Alapértékeknek tartja az emberközpontúságot, innovativitást, és élethosszig tartó tanulást.

Ha fokoznád az IT Kocsma élményt, akkor ne felejts el benevezni formabontó szervezett networking programunkra, amihez nem kell mást tenned, mint regisztrálni az IT Kocsma Networking webes akalmazásába:ispiration.hu/ITKocsmaRegisztracio/

Hogy működik a szervezett networking?
Regisztrálj az IT Kocsma Networking applikációba, böngészd végig a neveket, és ragadd meg az alkalmat, hogy szervezett találkozó keretében beszélgethess azzal a résztvevővel, vagy akár előadóval, akivel leginkább szeretnél, egy mindkettőtöknek alkalmas időpontban!