Sokan vitatják azt, hogyan lehet kisgyerekes szülőként önmegvalósítani. Paizs Dóra coach, az Anyacsavar blog alapítója olyan szülőkkel beszélget május 17-én a Future Work Festival  központi napján az Akvárium Klubban, akik bizonyítják, hogy ez nem lehetetlen.

Karrier gyerek mellett. Simán megy! Ezt gondoljuk fiatalon, amikor még csak álmodunk a családról. Aztán megérkezik életünkbe az igazi, akivel boldogan andalgunk a sötétben és tervezzük a fényes jövőt, amiben átvirrasztott éjszakáknak, fogzásnak, több gyermek egyszerre lázas állapotnak és sorozat hányásnak nyoma sincs. Ha megtaláltad életed munkáját és ezt, vagy valami teljesen mást szeretnél a gyerekek érkezése után csinálni, kemény próbatételek előtt állsz. Hiszen gyermeket nevelni és karriert építeni, de szimplán dolgozni, az egyik legnagyobb kihívás. Ezen a beszélgetésen kisgyermekek mellett dolgozó szülők beszélnek őszintén a küzdelmeikről, arról, hogy a szülővé válással hogyan változik meg minden körülöttük, például az, hogy az öndefiníció szempontjából mi a fontos egy nőnek és egy férfinak.

Mibe fektetek időt, energiát és pénzt és honnan várom a sikereket magas teljesítménymotivációjú értelmiségi nőként amíg nincsenek gyerekeim, és amikor anyává válok? Hogyan néz ki ez a férfiaknál? Van-e ebben általános trend? Vannak -e tipikus fázisok, amiken szinte mindenki keresztül megy, amire érdemes és lehet is tudatosan készülni, nem csak elszenvedni?

Milyen mintát mutatunk a gyerekeinknek apaként és anyaként? A munka nyűg és teher? Vagy öröm- és flowforrás, mint gyermekemnek a játék? A munka kényszer, vagy önmegvalósítási lehetőség? A munkában a szabadságomban korlátoznak kívülről, vagy a belső szabadságomat élhetem meg? A gyerekeimért dolgozom, vagy önmagamért? Mivel teszek jót a gyerekeimnek igazán? Ha szülő vagy és visszatérnél a munka világába, vagy éppen önmegvalósításon, vállalkozás építésén töröd a fejed, itt a helyed ezen a beszélgetésen. Paizs Dóra coach, két gyermek édesanyja anyák százainak segített már tudatosítani a problémáikat és megoldást találni rájuk az Anyacsavar csoportokban.