Vekerdy Tamás szerint nem az lesz az igazán jó topmenedzser, akit már óvodáskorában topmenedzser-képzésben részesítettek, hanem aki teljes értékű kisgyerekéletet élhetett, sok szabad játékkal, nagyon sok mozgással, mindennapos mesehallgatással. Nem az lesz a “sikeres”, jól boldoguló ember, aki jó tanuló volt az iskolában, hanem az, akit nem nyomorítottak meg ezekben az intézményekben, mert nem hagyta magát megnyomorítani. „Egy egész élet nem elég ahhoz, hogy kiizzadjuk magunkból azt a rabszolgát, akivé az iskola tett” – idézi Csehovot.

Kreativitás és kritikai érzék – Vekerdy szerint erre a kettőre lesz szüksége a jövő emberének, a többit megnézi az interneten. Tanuljon jól a kamasz, hogy továbbjusson a megfelelő iskolába? De hiszen a kamasz fiziológiás, élettani eredetű lustaságban szenved! Ezt ma már minden orvosi nagykönyv tudja, ahogy azt is, hogy a kamasz teljesítménye hanyatlik. És ez így van rendben. Csak az iskola nem tudja. “Most hozd kisfiam a maximumot, mert ezen múlik a továbbtanulásod!” Iskolánk, ahogy ma működik, embertelen, gyerekellenes és dilettáns. A következő tíz év száz szakmájából hatvanat még nem is ismerünk. Nem igaz, hogy rövid tanulási idő alatt sajátítson el valamilyen szakmát, ez majd jó lesz neki. Már két év múlva se lesz jó. Öt év múlva biztosan nem. Minél tovább kell tanulni, minél több embernek, minél magasabb szinten. Csak ez jó neki és a társadalomnak.

A Future Work Festivalon Vekerdy Tamás is előadást tart és kérdezni is lehet tőle. Gyertek, és találkozzatok vele személyesen!

Az Akvárium Klub egész napos programja mellett május 17. és 19. között számos kísérőprogramot tartunk városszerte. Templomban, közösségi terekben, romkocsmákban, cégeknél folytatódnak a beszélgetések konkrét szakmák és iparágak jövőjéről, de ha a saját jövőd izgat inkább, bejelentkezhetsz coach-okhoz is, hogy beszéljetek a céljaidról. A teljes árú jegy 5990, a diák/tanár jegy 2990, a kísérőprogramok jegyei 500 forintba kerülnek >>> Kattints a regisztrációhoz.